Actualitatea ambasadei

Întâlnirea anuală la Ambasadă a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor români din Norvegia

Vineri, 3 octombrie 2014, Ambasada României la Oslo a organizat, în colaborare cu Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Norvegia (LSRS Norvegia), întâlnirea anuală cu studenţii, masteranzii şi doctoranzii români care se află la studii în Norvegia.

În deschiderea evenimentului, ambasadorul României la Oslo, Daniel Ioniță a prezentat succint atribuțiile Ambasadei și a exprimat disponibilitatea de a da curs inițiativelor studenților români pentru realizarea de proiecte comune care să promoveze valorile românești. A prezentat, totodată, oportunitățile de stagiu din cadrul misiunii pentru tinerii români care studiază în universitățile norvegiene. Tinerii participanți au fost încurajați să contribuie, prin comportament și atitudine exemplare de-a lungul anilor de studii, la afirmarea calităților românilor educați în mediile universitare norvegiene. De asemenea, li s-a transmis mesajul de a reveni în țară, fiind subliniat că nivelul excelent de cunoștințe și de pregătire profesională pe care îl vor avea după terminarea studiilor în Norvegia va fi extrem de prețios pentru susținerea dezvoltării României.

Din dorința de oferi un schimb de experiență multicultural, evenimentul i-a avut ca invitați pe reprezentanți ai firmei norvegiene de recrutare a forței de muncă Alarga (http://alarga.org/en/about-alarga), precum și pe unii absolvenți români ai universităților norvegiene care, în prezent, lucrează în Norvegia.

Reprezentanții Alarga și-au prezentat programul de burse studențești și sistemul de recrutare a tinerelor talente, absolvenți de studii superioare. Alarga are în vedere principiul avantajului competitiv, care este oferit de multiculturalitate și multilingvism în procesul selecției de personal tânăr, talentat și educat. Diversitatea culturală, religioasă și educațională, precum și cunoașterea a cât mai multe limbi străine sunt elemente cheie ale sistemului de recrutare din Norvegia, dar și din alte țări.

Dragoș Talvescu, Cristina Moldovan, Andreea Mitrache, Diana Iancu și Georgiana Rădulescu, care au terminat studiile universitare în Norvegia, au împărtășit studenților din experiența demersurilor de a-și găsi un loc muncă pe perioada studiilor, pentru a se întreține, și după terminarea studiilor.

Participanții la eveniment au reținut că elementele determinante ale succesului pe piața norvegiană a muncii sunt: calitatea studiilor, perseverența, precum și adaptabilitatea, disponibilitatea și angajamentul la locul de muncă. În plus, nu ar trebui desconsiderată nicio ocazie de angajare. Relaționarea cu colegii de la locul de muncă este deosebit de importantă pentru cariera profesională.

La eveniment au participat cca. 45 de studenți, masteranzi, doctoranzi și absolvenți români din Norvegia. 

Ambasada României la Oslo adresează mulțumirile sale LSRS Norvegia, precum și tuturor participanților la eveniment și le urează mult succes în noul an universitar.

(Ambasada României la Oslo, 6 octombrie 2014)

 

 

 

Anunț important privind programul Secției consulare a ambasadei

05.11.2019

Vă informăm că, în contextul Alegerilor Prezidenţiale care vor avea loc în noiembrie 2019, întrucât în sediul oficiului…

Alegeri prezidențiale 2019 - Tur 2

13.11.2019

Ambasada României la Oslo reamintește că al doilea tur al alegerilor pentru Președintele României se va desfășura în …

Alegeri prezidențiale 2019 – Tur 1

06.11.2019

Ambasada României la Oslo reamintește că primul tur al alegerilor pentru Președintele României se va desfășura în…

Alegeri prezidentiale 2019 - videoclipuri de informare

29.10.2019

Ambasada României la Oslo aduce la cunoștintă că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a realizat, în parteneriat…