Actualitatea ambasadei

Alexandru Tomescu și Angela Drăghicescu - Concert extraordinar Stradivarius la Oslo

 

 

În ciclul de manifestări sub egida Președinția României la Consiliul UE (semestrul I, 2019), Ambasada României în Regatul Norvegiei, în parteneriat cu ICR Stockholm, a organizat, în seara zilei de 4 iunie 2019, Concertul extraordinar Balada: Un secol de muzică, la Filarmonica Oslo (Oslo Konserthus, cea mai prestigioasă scenă muzicală din Norvegia.

Protagoniștii - violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, și pianista Angela Drăghicescu - au interpretat lucrări de referință ale compozitorilor români George Enescu, Mihail Jora, Constantin Nottara, Mircea Chiriac, Dumitru Capoianu, Dinu Lipatti și Ciprian Porumbescu. Tânărul pianist Dragoș Cantea a deschis concertul cu o lucrare de George Enescu.

Ambasadorul României în Regatul Norvegiei, Adrian Davidoiu, a susținut o alocuțiune despre programul cuprinzător și realizările mandatului României la Președinția Consiliului UE, subliniind și participarea Norvegiei la diversele reuniuni și formate de lucru, precum și parteneriatul norvegian în organizarea unor acțiuni pe teme europene relevante de pe agenda Președinției române. A transmis un mesaj de unitate, pentru păstrarea și promovarea valorilor europene și susținerea construcției europene, în contextul provocărilor actuale la care este expusă Europa și coeziunea europeană.

Concertul s-a înscris în turneul aniversar Stradivarius International Tour, Balada: Un secol de muzică și a marcat exercitarea cu succes a Președinției rotative a Consiliului UE de către România, în prima parte a anului 2019.

Galerie foto

Anunț important privind programul Secției consulare a ambasadei

05.11.2019

Vă informăm că, în contextul Alegerilor Prezidenţiale care vor avea loc în noiembrie 2019, întrucât în sediul oficiului…

Alegeri prezidențiale 2019 - Tur 2

13.11.2019

Ambasada României la Oslo reamintește că al doilea tur al alegerilor pentru Președintele României se va desfășura în …

Alegeri prezidențiale 2019 – Tur 1

06.11.2019

Ambasada României la Oslo reamintește că primul tur al alegerilor pentru Președintele României se va desfășura în…

Alegeri prezidentiale 2019 - videoclipuri de informare

29.10.2019

Ambasada României la Oslo aduce la cunoștintă că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a realizat, în parteneriat…