Relaţii bilaterale

Relaţii politice

Relaţiile diplomatice dintre România şi Regatul Norvegiei au fost stabilite la nivel de legaţie la 20 aprilie/3 mai 1917 şi au fost întrerupte la 15 iulie 1944, după ocuparea Norvegiei de către Germania nazistă. La 31 mai 1946, relaţiile diplomatice au fost reluate şi la 14 noiembrie 1964 au fost ridicate la nivel de ambasadă, prin deschiderea de ambasade la Bucureşti şi Oslo.

Ambasadorul României în Regatul Norvegiei este domnul Daniel Ioniță, care şi-a prezentat scrisorile de acreditare Majestăţii Sale Regele Harald al V-lea al Norvegiei la 6 octombrie 2011.

În mod tradiţional, relaţiile bilaterale au fost deschise şi prieteneşti, fiind caracterizate prin contacte frecvente şi schimburi de vizite la nivel de stat, guvernamental şi parlamentar, precum şi printr-o cooperare activă în toate domeniile.

Dialogul a cunoscut o scurtă întrerupere între 1986 şi 1990, care a condus la închiderea Ambasadei Norvegiei din Bucureşti la 22 aprilie 1988, cu menţinerea unei secţii comerciale sub coordonarea Ambasadei Norvegiei de la Praga.

Relaţiile bilaterale după 1989

Cooperarea bilaterală a fost consolidată gradual după răsturnarea regimului dictatorial comunist din România în 1989. În perioada de după schimbarea de regim din România, Norvegia a sprijinit România din punct de vedere economic şi umanitar, printr-o serie de instituţii guvernamentale (Finansbank, The Norwegian Trade Council, The Norwegian Fund for Investments in Central and Eastern Europe) şi ONG-uri (the Norwegian Popular Aid, the Greenland Action, the Inter-Communal Committee for Romania, the Red Cross).

În acelaşi timp, Norvegia a fost un partener de încredere şi un susţinător al integrării României în NATO, precum şi al eforturilor de aderare la Uniunea Europeană prin intermediul Planului de Acţiune norvegian pentru statele candidate la aderare.

După integrarea României în NATO în 2004 şi aderarea la Uniunea Europeană şi la Spaţiul Economic European în 2007, cele două ţări îşi extind în continuare relaţiile de colaborare, nu doar în domeniile politic şi militar, ci şi în ceea ce priveşte cooperarea economică, protecţia mediului înconjurător, cultură, educaţie, ştiinţă şi tehnologie.


Principalele contacte şi vizite între 1996 şi 2015:

2015

3 septembrie 2015

Vizita oficială, la București, a ministrului de externe norvegian, Børge Brende și participarea, în calitate de invitat de onoare, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române 2015. Programul vizitei a inclus o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis, și consultări bilaterale cu șeful diplomației române, Bogdan Aurescu.

21-23 iunie 2015

Vizita oficială, la București, a Președintelui Parlamentului norvegian, Olemic Thommessen.

1-3 iunie 2015

Vizita de lucru, la Oslo, a președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, Anca-Daniela Boagiu.

27-28 mai 2015

Participarea unei delegații condusă de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Anne-Rose-Marie Jugănaru, la Conferința Cartarea și evaluarea ecosistemelor și serviciilor acestora, organizată de Ministerul norvegian al Mediului, la Trondheim.

24-28 mai 2015

Participarea fostului Președinte al României, domnul Emil Constantinescu, la ediția din 2015 a Oslo Freedom Forum, în calitate de invitat de onoare.

4-5 mai 2015

Vizita de studiu, la București, a unei delegații a Comisiei Permanente pentru Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul norvegian. Delegația a fost condusă de prim-vicepreședintele Comisiei, Erlend Wiborg.

27 aprilie 2015

Vizita de lucru, la Oslo, a vicepreședintelui Camerei Deputaților, Gabriel Vlase, și participarea la programul Comisiei pentru Apărare și Securitate a Adunării Parlamentare NATO, organizat în Norvegia, în perioada 27 - 30 aprilie.

26-27 aprilie 2015

Vizita oficială, la Oslo, a șefului diplomației române, Bogdan Aurescu. Programul vizitei a inclus consultări bilaterale cu ministrul de externe norvegian, Børge Brende, și o întrevedere cu Președintele Parlamentului norvegian, Olemic Thommessen.

14-15 aprilie 2015

Vizita oficială, la București, a ministrului norvegian pentru Spațiul Economic European și Afaceri Europene, Vidar Helgesen.

2-4 martie 2015

Vizita de lucru, la Oslo, a unei delegații a Ministerului Finanțelor Publice și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Delegația a fost condusă de secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice, Dan Manolescu.


2014

4-5 decembrie 2014

Vizita de lucru, la Oslo, a domnului Alin Lucian Antochi, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Justiției. Programul bilateral a cuprins, printre altele, o întrevedere cu domnul Vidar Brein Karlsen, secretar de stat la Ministerul norvegian al Justiției și Securității Publice.

24-28 noiembrie 2014

Vizita de lucru, la Oslo, a delegației Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, condusă de doamna Lacziko Enikő Katalin, secretar de stat. Delegația a avut întrevederi la nivel de secretar de stat la Ministerul Guvernului Local și Modernizării, coordonator al Departamentului pentru Sami și Relația cu Minoritățile, precum și cu reprezentanți de conducere și experți din cadrul Ministerului Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale - Departamentul pentru Integrare și Departamentul pentru Politica Consumatorului și Egalității, Instituției norvegiene a Avocatului Poporului pentru Egalitate și Ne-Discriminare, Comitetul Helsinki Norvegian, Consiliul Artelor Norvegia și Muzeul Intercultural din Oslo.

21 noiembrie 2014

Desfășurarea la Biblioteca Națională a Norvegiei a Seminarului referitor la Relațiile diplomatice dintre România și Regatul Norvegiei: 2014 - Un an aniversar, pentru a marca cei 50 de ani de relații diplomatice româno-norvegiene la nivel de ambasadă și a sublinia valențele pozitive ale cooperării bilaterale sub egida granturilor SEE și norvegiene.

21-24 octombrie 2014

Vizita de lucru, la Oslo, a unei delegații, reprezentând Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități  a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Delegația a fost condusă de Daniel Florea, deputat. Programul a cuprins întrevederi la Comisia pentru Justiție din Parlamentul norvegian (Stortinget), Ministerul norvegian al Justiției și Securității Publice, precum și la Directoratul norvegian pentru Servicii Corecționale.

21-23 octombrie 2014

Participarea fostului Președinte al României, domnul Emil Constantinescu, la ediția din 2014 a Oslo Freedom Forum.

10-12 septembrie 2014

Participarea delegației parlamentare, condusă de Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, la Conferința bienală a Președinților parlamentelor din statele membre ale Consiliului Europei, organizată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei împreună cu Parlamentul norvegian (Stortinget), la Oslo. Programul oficial a cuprins, printre altele, o întrevedere bilaterală cu Președintele Parlamentului norvegian, Olemic Thommessen.

3-7 septembrie 2014

Vizita în România a două delegații a Parlamentului Regatului Norvegiei, formată din membri ai Comitetelor pentru Finanțe și respectiv, Justiție. Delegația parlamentară a Comitetului pentru Finanțe a fost condusă de Gjermund Hagesæter și cea a Comitetului pentru Finanțe de Ulf Leirstein. Parlamentarii norvegieni au avut întrevederi cu Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, președinții Comisiilor pentru Buget, Finanțe și Bănci și respectiv, ai Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților, Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, George Ciamba, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe, Simona-Maya Teodoriu, secretar de stat, Ministerul de Justiție, Bogdan Tohăneanu, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne, Daniel Vasile, președinte, Agenția Națională pentru Romi, precum și cu Mihai Daraban, președinte, Camera de Comerț și Industrie a României. Programul a mai cuprins vizite la Șantierul Naval de la Mangalia și la Penitenciarul Rahova.

25 mai 2014

Întrevederea ministrului afacerilor externe al României, Titus Corlăţean, cu ministrul afacerilor externe al Regatului Norvegiei, Børge Brende, în cadrul vizitei de lucru pe care acesta din urmă a efectuat-o la Bucureşti

7-9 aprilie 2014

Vizita oficială la Oslo a delegaţiei Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor a Parlamentului României condusă de domnul deputat László Borbély, Preşedintele Comisiei

14 februarie 2014

Vizita oficială la București a domnului Vidar Brein-Karlsen, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției și Securității Publice a Regatului Norvegiei


2013

12 noiembrie 2013

Întrevederea domnului Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe al României, cu domnul Børge Brende, ministrul afacerilor externe al Regatului Norvegiei, în marja celei de-a XI-a reuniunI ministeriale Asia-Europe Meeting (ASEM), care a avut loc în India, la New Delhi, în perioada 11- 12 noiembrie 2013.

28 iunie 2013

Vizita oficială la Bucureşti a doamnei Grete Faremo, ministrul justiţiei şi securităţii publice a Regatului Norvegiei.

15 – 16 aprilie 2013

Vizita oficială la Oslo a domnului Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România. Cu această ocazie, domnul Aurescu a avut o întrevedere cu domnul Torgeir Larsen, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Regatul Norvegiei şi a susţinut o prelegere cu tema „Missile Defence in Europe - Implications for European Security. The Romanian Contribution”, la Institutul Norvegian pentru Politică Internaţională (NUPI) din Oslo.

9 aprilie 2013

Întrevederea la Oslo a doamnei Mariana Câmpeanu, ministrul român al muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, cu omologul norvegian, doamna Anniken Huitfeldt. Cu această ocazie partea norvegiană a remarcat, la superlativ, contribuţia importantă pe care românii o au la dezvoltarea economică şi bunăstarea Norvegiei, precizând că peste 75% dintre cei care vin în Norvegia reuşesc să se integreze foarte bine în societate.

5 – 7 februarie 2013

Vizita oficială la Oslo a domnului Sebastian Huluban, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naţionale din România. Cu această ocazie, domnul Huluban a avut o întrevedere cu domnul Eric Øwre Thorshaug, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării al Regatului Norvegiei, şi a susţinut o conferinţă cu tema „Romanian defence policy after NATO’s Chicago Summit” la Institutul pentru Studii de Apărare din Oslo.

2 februarie 2013

Întrevederea domnului Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe al României, cu domnul Espen Barth Eide, ministrul afacerilor externe al Regatului Norvegiei, în marja Conferinţei de Securitate de la München (1-2 februarie 2013).

 


2012

10 decembrie 2012

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a participat la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace, desfăşurată, potrivit tradiţiei, la Primăria oraşului Oslo. Laureatul din 2012 -  Uniunea Europeană – a fost reprezentată de cei trei Preşedinţi - al Consiliului, Herman Van Rompuy, al Comisiei, Jose Manuel Durao Barroso şi al Parlamentului European, Martin Schulz.

Programul înaltului demnitar român a mai cuprins o întâlnire cu membrii Ambasadei României la Oslo şi participarea la un dejun de lucru oferit de către Primul Ministru norvegian, domnul Jens Stoltenberg, celor 20 de Şefi de state şi de guverne din statele membre UE prezenţi la Oslo, precum şi laureaţilor Premiului Nobel pentru Pace.

La eveniment au fost prezenţi Şefii de state sau de guverne din 20 de state, după cum urmează: Preşedinţii din România, Lituania, Franţa, Cancelarul Germaniei, Primii Miniştrii din Polonia, Austria, Letonia, Bulgaria, Olanda, Irlanda, Portugalia, Danemarca, Finlanda, Italia, Belgia, Spania, Grecia, Croaţia, Slovacia şi adjunctul Primului Ministru din Marea Britanie.

5 - 9 noiembrie 2012

Vizita la Oslo a domnului Eugen Coifan, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici

25 - 28 septembrie 2012

Vizita la Oslo a domnului Ilie Dincă, președintele Agenției Naționale pentru Romi

24 - 26 septembrie 2012

Vizita la Oslo a domnului Damian Drăghici, consilier al primului ministru al României pentru problematica roma

2 - 3 iulie 2012

Vizita la Oslo a domnului Lucian Isar, ministru delegat pentru mediul de afaceri

19 - 22 iunie 2012

Vizita la Oslo și Bergen a unei delegații a Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice a Camerei Deputaților conduse de domnul deputat Adrian Rădulescu, președintele Comisiei

7 - 10 mai 2012

Vizita la Oslo a fostului președinte al României, ES domnul Emil Constantinescu în contextul participării la lucrările conferinței anuale a OSLO FREEDOM FORUM


2011

21 – 23 noiembrie 2011

Vizita la Oslo și Bergen a domnului Cristian Apostol, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor

12 – 13 mai 2011
Vizita oficială la Oslo a domnului Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă a Senatului României2010

13-15 octombrie 2010


Vizita la Oslo a unei delegaţii a Poliţiei Române conduse de domnul chestor principal de poliţie Petre Tobă, Inspector General al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

20 septembrie 2010

Convorbiri la Oslo între doamna Alina Mihaela Bica, secretar de stat la Ministerul Justiţiei şi ministrul norvegian al justiţiei şi poliţiei, domnul Knut Storberget, prilej cu care au fost semnate "Tratatul între România şi Regatul Norvegiei privind transferarea persoanelor condamnate" şi un acord de cooperare între ministerele de justiţie din cele două ţări.


13 ianuarie 2010

Convorbiri la Oslo între dl. Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice şi omologul norvegian, dna. Gry Larsen, cu ocazia participării demnitarului român la seminarul ”NATO’s Partnerships and Beyond”.2009

29 septembrie 2009

Vizita la Bucuresti a ministrului Justiţiei şi Poliţiei din Regatul Norvegiei, Knut Storberget

1 aprilie 2009

Convorbiri la Oslo între dl. Liviu Mănăilă Maximean, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi dna. Rigmor Aasrud, secretar de stat în Ministerul sănătăţii şi serviciilor de îngrijire

19 martie 2009

Vizita la Bucureşti a domnului Thornbjorn JAGLAND, preşedintele Stortingului


9-11 martie 2009

Vizita la Oslo a domnului Bogdan Mazuru, secretar de stat pentru afaceri europene2008

30 iunie 2008

Convorbiri la Bucureşti între doamna Răduţa Matache, secretar de stat în MAE şi doamna Helen Sørensen, secretar de stat în Ministerul norvegian al mediului, cu prilejul vizitei pe care demnitarul norvegian a efectuat-o în România


8 mai 2008

Convorbiri la Oslo între domnul Istvàn Töke, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi domnul Ola T. Heggem, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei de la Oslo


13-14 martie 2008

Vizita la Oslo a domnului Cristian David, ministrul Internelor şi Reformei Administrative


10-12 februarie 2008

Vizita oficială la Oslo a domnului Adrian Cioroianu, ministrul Afacerilor Externe2007

3-5 decembrie 2007


Vizita în România a domnului Espen Barth Eide, secretar de stat în Ministerul norvegian al Apărării


7-8 noiembrie 2007

Vizita oficială a domnului Traian Băsescu, preşedintele României, în Regatul Norvegiei

În perioada 7-8 noiembrie 2007, domnul Traian Băsescu, preşedintele României, a efectuat o vizită oficială în Regatul Norvegiei. Cu prilejul vizitei, domnul preşedinte a avut întrevederi cu Majestatea Sa, regele Harald V, cu premierul Jens Stoltenberg, cu preşedintele Parlamentului, Thorbjorn Jagland, cu primarul oraşului Oslo, Fabian Stang. De asemenea, au avut loc întâlniri cu comunitatea oamenilor de afaceri norvegieni, a fost efectuată o vizită la Universitatea Norvegiană de Management şi a fost susţinută o prelegere pe tema energiei şi mediului Mării Negre la Institutul Nobel Norvegian. Cu ocazia vizitei a fost semnat Memorandumul de Înţelegere bilateral privind SEE, Acordul privind protecţia socială a marinarilor români aflaţi pe nave norvegiene, Memorandumul de Intenţie privind cooperarea academică între universităţile maritime din Constanţa şi Galaţi şi Centrul de Expertiză Maritimă din Alesund şi a fost lansat volumul aniversar de documente diplomatice de arhivă româno-norvegiene.

19-21 septembrie 2007

Vizita oficială în România a domnului Knut Storberget, ministrul justiţiei şi poliţiei din Regatul Norvegiei

27 aprilie 2007

Convorbiri bilaterale între dl. Adrian Cioroianu, ministrul român al Afacerilor Externe şi omologul norvegian cu prilejul reuniunii ministeriale NATO de externe de la Oslo (26-27 aprilie 2007)


5-6 martie 2007

Vizita la Oslo a domnului Ştefan Deaconu, consilier prezidenţial, şef al Departamentului constituţional-legislativ


28 - 30 ianuarie 2007

Vizita oficială la Oslo a delegaţiei conduse de domnul Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comerţ

Oficialul român a avut o serie de întrevederi cu ministrul comerţului şi industriei, domnul Dag Terje Andersen, cu ministrul petrolului şi energiei, domnul Odd Roger Enoksen, cu secretarul de stat în MAE norvegian, doamna Liv Monica Stubbholt, precum şi cu conducerea INNOVATION Norway.

Ministrul român a deschis Seminarul privind România şi Bulgaria la Centrul de Conferinţe FAFO din Oslo. De asemenea, a vizitat importante companii norvegiene precum Orkla Foods, Aker Yards şi a avut întâlniri cu conducerile acestora.


2006


15 - 18 noiembrie 2006

Vizita la Oslo a unei delegaţii parlamentare condusă de preşedintele Senatului României, domnul Nicolae Văcăroiu


17 - 19 septembrie 2006

Vizita la Oslo a unei delegaţii conduse de domnul Adrian-Cosmin Vieriţa, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe al României


3 - 5 aprilie 2006

Vizita oficială la Oslo a domnului Bogdan Pascu, deputat în Parlamentul României, preşedintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Norvegia


2005


3 - 4 noiembrie 2005

Vizita la Oslo a unei delegaţii române conduse de dl. Anton Anton, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării.


25 - 27 octombrie 2005

Vizita în Norvegia a unei delegaţii conduse de general locotenent Sorin Ioan, şeful Statului Major al Forţelor Terestre din România


8 - 9 august 2005

Vizita în Norvegia a unei delegaţii române conduse de dl. Ioan-Mircea Plângu, secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale


20 iunie 2005

Prelegere susţinută de senatorul român Cristian Diaconescu pe tema "Securitate şi stabilitate în regiunea Mării Negre. Puncte de vedere ale României" la Comitetul Atlantic Norvegian din Oslo.

17 iunie 2005

Întâlnire a senatorului român Cristian Diaconescucu cu dl. Thorbjorn Jagland, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul de la Oslo.

29 martie 2005

Consultări bilaterale la Bucureşti între dl. Teodor Baconschi, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe român şi dl. Kim Traavik, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei.


2004

13 - 14 septembrie 2004

Vizita oficială în România a dlui Kjell Magne Bondevik, primul ministru al Regatului Norvegiei.


14 septembrie 2004

Forumul economic româno-norvegian - Bucureşti.

 

11 martie 2004

Vizita oficială în România a domnului Thorbjorn Jagland, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Storting.


10 - 11 februarie 2004

Vizita oficială în România a dlui Jan Petersen, ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei2003


22 - 27 septembrie 2003

Misiunea economică la Oslo şi Bergen a reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Municipiului Bucureşti.


7 - 12 iulie 2003

Vizita oficială în România a doamnei Kristin Krohn Devold, ministrul apărării din Norvegia.


23 - 24 iunie 2003

Vizita oficială la Oslo a dlui George Cristian Maior, secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi consultări bilaterale cu dl. Gunnar Heloe, secretar de stat în Ministerul Apărării din Norvegia.


7 - 9 aprilie 2003

Vizita în România a dlui Jorn Holme, secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi Poliţiei din Norvegia.


12 - 16 martie 2003

Vizita oficială în România a d-lui Jorgen Kosmo, preşedintele Stortingului.


6 - 7 martie 2003

Vizita oficială la Oslo a d-lui Cristian Diaconescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe al României, pentru consultări bilaterale cu omologii norvegieni.2002


24 - 26 octombrie 2002

Vizita oficială la Bucureşti a domnului Borge Brende, ministrul mediului din Norvegia.


15 - 16 octombrie 2002

Vizita oficială la Oslo a domnului Ioan Rus, ministrul român de interne.


28 septembrie - 2 octombrie 2002

Vizita la Oslo a unei delegaţii comune a comisiilor pentru politică externă, apărare şi securitate naţională din Senatul României.


17 - 18 septembrie 2002

Vizita oficială la Oslo a domnului Adrian Nastase, prim-ministru al Romaniei.


18 septembrie 2002

Intâlniri bilaterale separateale miniştrilor afacerilor externe şi miniştrilor de finanţe.


12 - 13 iunie 2002

Vizita de lucru la Oslo a domnului Dan Matei Agaton, ministrul turismului din România.


28 - 29 mai 2002

Vizita oficială la Oslo a domnului Ioan Mircea Pascu, ministrul apărării naţionale.

27 - 30 mai 2002

Vizita privată la Oslo a fostului rege al României, Mihai I, ca ambasador al promovării candidaturii României la integrarea în NATO.


10 - 12 aprilie 2002

Vizita la Bucureşti a unei delegaţii norvegiene conduse de domnul Gunnar Heloe, secretar de stat în Ministerul Apărării Norvegian.


28 ianuarie 2002

Vizita oficială la Oslo a domnului Mircea Geoana, ministrul Afacerilor Externe al României.2001


4 decembrie 2001

Participarea domnului Jan Petersen, ministrul afacerilor externe al Norvegiei, la Consiliul Ministerial OSCE de la Bucureşti.


6 iunie 2001

Consultări la Bucureşti la nivel de secretar de stat în MAE.1999


20-22 septembrie 1999

Vizita de stat în România a Majestăţii Sale Regele Harald al V-lea al Norvegiei - prima vizită la acest nivel din istoria relaţiilor diplomatice româno-norvegiene.1998


2-3 decembrie 1998

Convorbiri bilaterale între miniştrii afacerilor externe din cele două ţări în contextual participării la cea de-a VII-a reuniune a Consiliului Ministerial OSCE de la Oslo.


25 - 27 octombrie 1998

Vizita în Norvegia a preşedintelui României, domnul Emil Constantinescu.


12 - 13 ianuarie 1998

Vizita oficială în Norvegia a ministrului Afacerilor Externe al României.1997


8 - 9 mai 1997

Vizita la Oslo a ministrului român al apărării.


23 - 26 aprilie 1997

Vizita la Oslo a fostului rege al României, Mihai I, ca ambasador al promovării candidaturii României pentru integrarea în NATO.1996


16 octombrie 1996

Ministrul apărării naţionale din România a prezentat premierului norvegian mesajul Preşedintelui României prin care se solicita sprijinul Norvegiei pentru intgrarea României în NATO.


5 - 6 februarie 1996

Vizita oficială a ministrului norvegian al afacerilor externe la Bucureşti – prima la acest nivel după 1989. 

FESTIVALUL FRANCOFONIEI 2017

20.02.2017

Ambasada României la Oslo, în calitate de partener al FESTIVALULUI FRANCOFONIEI OSLO 2017, vă invită la evenimentele din…

Filmul Bacalaureat / Den store prøven în cinematografele din Norvegia

14.02.2017

Începând cu 17 februarie 2017, filmul Bacalaureat (Den store prøven / Graduation) al regizorului Cristian Mungiu va…

Programul Secției Consulare

01.02.2017

Începând cu data de 3 februarie 2017, Secția Consulară a Ambasadei României la Oslo are următorul program de lucru cu…

Ghidul lucrătorilor români în Norvegia: informații utile

04.01.2017

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) din România a editat recent Ghidul lucrătorilor români în Norvegia: informa…