Prima pagină

Program. Jurisdicţie consulară

 

 

 

Program de lucru cu publicul

 

Luni – Joi

09.00 - 09.30  

Eliberare pașapoarte expediate din țară  şi documente

09.30 - 13.00  

Efectuare servicii consulare, pe bază de programare confirmată, pentru acte notariale, acte de stare civilă, documente de călătorie, obținere de acte din România, alte servicii

14.00 - 16.00  

Efectuare servicii consulare, pe bază de programare confirmată, pentru documente de călătorie.

Eliberare pașapoarte expediate din țară şi documente

Vineri

09.00 - 10.30  

Eliberare pașapoarte expediate din țară  şi documente

09.30 - 13.00  

Efectuare servicii consulare, pe bază de programare confirmată, pentru documente de călătorie.

10.20 - 13.00 

Efectuare servicii consulare, pe bază de programare confirmată, pentru cetăţenie, vize (numai cu programare pe portalul E-Visa http://evisa.mae.ro).

Audiențe, cazuri speciale – numai cu informare prealabilă la adresele de e-mail oslo@mae.ro și oslo.consulara@mae.ro

14.00 - 16.00  

Eliberare pașapoarte expediate din țară şi documente

Luni, Miercuri şi Vineri

14.00 - 15.00 

Furnizare informații consulare, programări telefonice doar pentru cazuri speciale

Prestarea serviciilor consulare se face doar cu programare prealabilă, detalii mai jos.

Zilele de sărbători legale, menționate mai jos, sunt zile libere, în care nu se lucrează cu publicul.

 

 

IMPORTANT

 

Programări

Toate categoriile de servicii consulare se prestează doar în baza unei programări prealabile, confirmată de Secţia consulară a Ambasadei României la Oslo.

Pentru o bună calitate a serviciilor, vă rugăm să vă programaţi on-line înainte de a vă prezenta la ghişeu, accesând portalul Ghișeul Consular Online: www.econsulat.ro. Procedura de utilizare a portalului este descrisă în secțiunea Despre Sistem (link: www.econsulat.ro/Home/CumFunctioneazaSistemul).

 

Pașii sunt: 1.Creare cont 2. Introducerea datelor despre serviciul consular dorit 3. Verificarea și prevalidarea cererii. 4. Stabilirea datei și orei pentru vizita la consulat 5. Vizita la consulat.

 

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro reprezintă o rezolvare rapidă și eficientă a serviciului consular și diminuarea considerabilă a riscului prezentării la consulat fără a avea toate documentele necesare.

 

Atenție!

  • Toate documentele necesare pentru soluţionarea serviciului consular solicitat trebuie să fie prezentate la ghişeul secţiei consulare în original şi copie tipărită  (2 seturi de copii pentru serviciile consulare privind actele de stare civilă).
  • Pentru serviciile notariale care implică autentificarea unor acte complexe (de ex. procuri / declarații pentru vânzare / cumpărare bunuri sau imobile, procuri divorț, procuri / declarații opțiuni succesorale), este recomandată  obținerea textul înscrisului pe care îl dorește autentificat, în format Word, de la un notar public sau avocat din România, text care va fi atașat cererii în format word, editabil.
  • Ambasada României la Oslo nu are angajați sau relații de colaborare cu persoane fizice sau juridice care furnizează servicii de traducere documente, servicii notariale, servicii juridice și de avocatură, servicii de asistență socială sau medicală, precum și servicii de pompe funebre, transport sau curierat. Secția Consulară nu are competența de a atesta, aproba, certifica sau garanta modul în care aceste servicii sunt prestate și nu își asumă răspunderea pentru informațiile furnizate clienților de prestatorii de astfel de servicii.
  • Taxele consulare se achită numai în numerar (cash), în coroane norvegiene.

 

Pentru informații specifice cetățenilor români rezidenți în Norvegia, privind actele necesare, taxe și alte informații utile, vă rugăm să consultaţi informaţiile consulare de pe pagina web a Ambasadei, rubrica: Asistenţă şi servicii consulare pentru cetăţenii români (http://oslo.mae.ro/node/485).

 

Informații consulare

Recomandăm tuturor cetățenilor români cu domiciliul / reședința în Norvegia să consulte doar surse oficiale de informare privind asistența consulară și, pe durata șederii în străinătate, să solicite prestarea de servicii consulare doar Secției Consulare a Ambasadei României la Oslo sau, dacă se află temporar într-o altă țară, la un oficiu consular român din acea țară.

 

Informațiile oficiale privind asistența și serviciile consulare pentru cetățenii români pot fi obținute:

  • on-line, accesând:

   - pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, Secțiunea Servicii și asistență consulară pentru cetățeni români (link: www.mae.ro/taxonomy/term/451/1) și Secțiunea Sfaturi de călătorie (link: www.mae.ro/node/1533);

  - portalul Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) al Ministerului Afacerilor Externe, www.informatiiconsulare.ro;

  - pagina web a Ambasadei României la Oslo, http://oslo.mae.ro/, Secțiunea Servicii și asistență consulară pentru cetățeni români (link: http://oslo.mae.ro/node/485);

 

  • prin mesaj e-mail la Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS - Mail Center localizat în București), la adresa contact@informatiiconsulare.ro;
  • prin apel telefonic la Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS - Call Center localizat în București), la următoarele numere de telefon cu prefix de țară Norvegia și portate în România: +47 22.56.12.37 / 22.44.69.51 / 22.55.68.32 / 22.55.82.27.

 

 Asistență consulară pentru situații de urgență

Cetățenii români cu domiciliul / reședința în Norvegia sau care se află temporar în Norvegia și se confruntă cu o situație deosebită, cu caracter de urgență (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de pericol public sau cu caracter extraordinar) au la dispoziție permanent (24 / 7) telefonul de urgență +47 99.15.31.37 pentru a solicita asistență consulară. La acest număr de telefon NU se fac programări și NU se furnizează informații consulare decât pentru cazurile de urgență menționate.

Jurisdicție teritorială: Norvegia.

 

Sărbători legale în anul 2020

Ambasada, inclusiv Secţia consulară, nu are program de lucru cu publicul în zilele de sărbători legale ale României din anul 2020, astfel:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou

24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române

17 aprilie (Vinerea Mare), 19 -20 aprilie 2020 ( Paște ortodox)
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie - Ziua Copilului
7 iunie (duminică), 8 iunie (luni) — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

 

Valoare taxe consulare

 Începând de la 1 februarie 2017, au intrat în vigoare prevederile Legii 1/2017, care, printre altele, a eliminat mai multe taxe consulare.

Practic, serviciile consulare au devenit fie gratuite (autentificări de procuri/declarații, acte de stare civilă, obțineri de acte din România, titluri de călătorie), fie au beneficiat de o reducere considerabilă a taxelor (pașapoartele electronice, pașapoartele temporare – pentru acestea din urmă fiind percepute doar taxa aferentă blanchetei de pașaport ).

Lista taxelor consulare este disponibilă aici: 

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2017/2017.02.01_tarif_consular_2017.pdf

La taxele menționate în tabel, se aplică o rată de schimb EUR: NOK potrivit fluxului valutar lunar.

 

 

 

Norvegia acceptă dubla sau multipla cetățenie

31.01.2020

Ambasada României la Oslo informează că, începând cu data de 1 ianuarie 2020, Norvegia acceptă dubla sau multipla…

Burse oferite cetățenilor străini de statul român pentru anul universitar 2020-2021

23.12.2019

Ambasada României la Oslo informează că, la 16 decembrie 2019, Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a lansat…

Alegeri prezidențiale 2019 - Tur 2

13.11.2019

Ambasada României la Oslo reamintește că al doilea tur al alegerilor pentru Președintele României se va desfășura în …

Alegeri prezidențiale 2019 – Tur 1

06.11.2019

Ambasada României la Oslo reamintește că primul tur al alegerilor pentru Președintele României se va desfășura în…